Bij ons draait het om jou!

Wij vinden het belangrijk dat je je goed en veilig voelt op school. Dan gaat ook het leren een stuk aangenamer en beter. Daarom organiseren we  voor de brugklassers leuke activiteiten om de nieuwe klasgenoten en leraren snel te leren kennen. En natuurlijk proberen we als je bij ons in de brugklas komt, in een klas te plaatsen waarin ook andere leerlingen van jouw basisschool zitten. Verder krijgt elke leerling een mentor: iemand bij wie je altijd met vragen of problemen terecht kunt.

Bij ons doen leerlingen mee!

Leerlingbetrokkenheid

Het draait bij Stad & Esch om jou, om de leerling! Bij ons mag je meepraten en denken over ons onderwijs. We gaan met elkaar in gesprek, discussiëren, stemmen af, tonen persoonlijk leiderschap, nemen en krijgen verantwoordelijkheid en zijn samen ‘ambassadeurs’ van Stad & Esch.

Leerlingenvereniging Vester

De leerlingenvereniging Vester (van een stamelaar tot een redenaar) organiseert sinds 1915 regelmatig feestavonden en, niet te vergeten, de Groot Vester toneel- en gala-avond in december. Vester hoort bij ons en we zijn dan ook heel trots op deze leerlingenvereniging!

‘We organiseren voor de brugklassers leuke activiteiten om de nieuwe klasgenoten en leraren snel te leren kennen.’

Ontdek of Stad & Esch de plek is voor jou!

Nog even en dan is het zover, dan mag jij kiezen naar welke middelbare school je gaat. Hartstikke spannend natuurlijk, want welke school gaat het worden? Waar voel jij je prettig? En waar krijg je de beste kansen om te ontdekken waar je goed in bent? Om te kijken of Stad & Esch de plek is voor jou, kun je meelopen tijdens ons Junior College en/of een bezoek brengen aan onze open dagen!

Junior College

Op zowel onze locatie in Diever als in Meppel organiseren wij het Junior College. Tijdens deze dagen mag jij een kijkje nemen op onze school!

Helaas zijn de editie van 29 november (Diever) en 1 december (Meppel) geannuleerd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Wij vinden dit ontzettend jammer en hopen hiervoor nieuwe data te vinden.

Open dagen 2022

Wij ontvangen jou en je ouders/verzorgers graag tijdens een van onze open dagen. Proef de sfeer en ga met elkaar op ontdekkingstocht. Wij hopen dat jij je bij ons helemaal thuis voelt! Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Speciaal voor ouders/verzorgers

Ook voor u als ouder/verzorger is het een spannend moment. Uw zoon/dochter gaat naar het voortgezet onderwijs. Hierdoor komt er allerlei informatie op u af. Wij doen ons best om alles zo helder mogelijk voor u op een rij te zetten!

Agenda

  • 30 november: Online voorlichtingsavonden Diever
  • 1 december & 12 januari: Online voorlichtingsavonden Lyceum
  • 1 december & 12 januari: Online voorlichtingsavonden Beroepencollege
  • 12 & 19 januari: Junior College Meppel (onder voorbehoud)
  • 28 & 29 januari: Open dagen Meppel
  • 4 februari: Open dag Diever

Voorlichting op uw basisschool

Vanaf november starten wij met onze voorlichtingen op basisscholen. Tijdens deze voorlichtingen vertellen onze relatiebeheerders u alles over het onderwijs op Stad & Esch en beantwoorden graag uw vragen.

Helaas hebben we, vanwege de aangescherpte maatregelen, moeten besluiten dat de fysieke voorlichtingen tussen 15 november en 4 december niet door kunnen gaan.

Wilt u weten of en wanneer er voorlichting wordt gegeven op uw basisschool? Dan kunt u het beste contact opnemen met de leerkracht van uw zoon of dochter.

Schoolrichtingen per deelschool

Beroepencollege: lwoo, vmbo basis & vmbo kader & theoretische leerweg (tl/mbo)
Lyceum: theoretische leerweg (tl/havo), havo, atheneum, vwo+ & gymnasium
Onderbouw Diever: lwoo, vmbo basis & vmbo kader, theoretische leerweg (tl), havo & atheneum

Online voorlichting

Diever

Wilt u een voorlichting bijwonen van onze deelschool Diever? Dan kunt u op dinsdag 30 november om 19.30 uur online aanschuiven.

Wanneer u op bovenstaande knop klikt, wordt u automatisch doorgelinkt naar Teams. Klik van daaruit op de knop ‘Nu deelnemen’ om de voorlichting online bij te wonen.


Meppel

Voor onze deelscholen Beroepencollege en Lyceum organiseren wij op woensdag 1 december en woensdag 12 januari om 19.30 uur ook online voorlichtingen.

Wanneer u op bovenstaande knop klikt, wordt u automatisch doorgelinkt naar Teams. Klik van daaruit op de knop ‘Nu deelnemen’ om de voorlichting online bij te wonen.


Stad & Esch & filmpjes

Bekijk onze brochure & bijsluiters!

Bijsluiter BYOD
Bijsluiter ontdek & verdiep met ons Talentprogramma
Bijsluiter Hart van Ezinge & Hart van Diever
Bijsluiter leren in de praktijk
Bijsluiter tl
Bijsluiter vwo+
Bijsluiter gymnasium
Bijsluiter vwo+gymnasium
Bijsluiter dyslexie
Bijsluiter lwoo
Bijsluiter Diever kiest voor eigen wijs leren
Slim stappen zetten naar persoonlijk leiderschap

Alle kinderen mogen meedoen

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Financiële redenen mogen nooit een belemmering vormen om mee te doen aan het onderwijs van Stad & Esch. Stad & Esch wordt daarbij ondersteund door diverse instellingen en bedrijven.

Gemeenten
Wanneer ouders voldoen aan de gemeentelijke criteria nemen gemeenten bepaalde kosten voor haar rekening.

Stichting Leergeld Meppel
Nu meedoen is straks meetellen. Stichting Leergeld Meppel richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Het aantoonbaar inkomen moet beneden 120% van het bijstandsniveau liggen. De stichting beperkt zich in haar activiteiten tot de postcodegebieden 7940, 7941, 7942, 7943 en 7944, behorende bij de Gemeente Meppel.

Meer informatie over de Stichting Leergeld Meppel:

Ouders kunnen zelf initiatief nemen richting gemeente en Stichting Leergeld, maar ook Stad & Esch kan hierin op verzoek van ouders het initiatief nemen.

Stad & Esch & voor elkaar fonds
Voor ouders die bij gemeente of Stichting Leergeld net buiten de criteria vallen maar toch aantoonbaar ondersteuning nodig hebben t.b.v. de verplichte en vrijwillige schoolkosten, heeft Stad & Esch het voor elkaar fonds opgericht.

Neem voor vragen of verzoeken contact op met de heer Jan van der Plank.

de heer J. van der Plank

Interne controller/Hoofd Financiën & ICT
Menu