Enthousiaste bezoekers tijdens open dagen 2024!

Onze open dagen zitten erop. Wat hebben we veel enthousiaste bezoekers mogen ontvangen, waarvan we hopen dat zij het net zo naar hun zin hebben gehad als wij!

Meppel

De deelscholen Lyceum, Beroepencollege, Praktijkschool en Eigen Weg openden op vrijdag 26 januari hun deuren. In zowel de middag als de avond konden bezoekers een van de routes volgen, om zo Stad & Esch te ontdekken. Op de route van het Lyceum konden er onder andere proeflessen geschiedenis, aardrijkskunde en zelfs Chinees gevolgd worden. Ook kon er kennis worden gemaakt met de vrijeschoolleerroute en natuurlijk kon een bezoekje aan de mediatheek niet uitblijven. Leerlingen van het Beroepencollege en de Praktijkschool konden helemaal los in de techniekstraat en genieten van allerlei lekkernijen in de keuken van Horeca, Bakkerij en Recreatie. En de leerlingen van Eigen Weg konden onder andere kennismaken met de verschillende groepsdocenten.

In het Hart van Ezinge, waar leerlingen van alle deelscholen samenkomen, konden bezoekers onder andere toffe foto’s maken in de photobooth, een potje jammen met de muziekdocenten, meedansen met de leerlingen in de dansstudio en genieten van acts in de theaterzaal. In de labs was er onder andere een lichtdemonstratie, in het donker… Tot slot kon ook een bezoek aan ons leerlingsuccescentrumen, de sporthal en het grand cafĂ© natuurlijk niet uitblijven!

Diever

Een week later, op vrijdag 2 februari, konden groep 7- en 8-leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) een bezoek brengen aan Stad & Esch Diever. Daar werd er onder andere een dagstart gehouden, precies zoals dat ook in het echt gaat. Verder konden de bezoekers een eigen route door school lopen en bij diverse lokalen stoppen om leuke proeflessen te volgen, waar zelfs pannenkoeken werden gebakken. Natuurlijk was er ook de ruimte voor voorlichtingen over onze eigen wijze school en voor vragen. Tot slot voerden ook hier Stad & Esch-leerlingen mooie theater- en dansacts op in de theaterzaal, waar bezoekers zichtbaar van genoten.

Al met al kijken we terug op twee heel geslaagde open dagen en hopen we dat groep 8-leerlingen hebben ontdekt welke school het beste bij hen past!

Menu