Op vrijdag 20 januari werd Techniek Tastbaar georganiseerd op Stad & Esch in Meppel! Veel verschillende bedrijven presenteerden zich aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Maar liefst zo’n 2450 bezoekers kwamen de wereld van techniek op een leuke en interactieve manier ontdekken.

Bezoekers konden solderen, een vogelhuisje maken, een auto spuiten met een VR-bril op of de binnenkant van een zweefvliegtuig ontdekken en nog veel meer…

Bekijk hier de aftermovie:

Techniek speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven, van de boerderij tot in de winkel waar we onze boodschappen doen. Maar techniek biedt ook oplossingen voor uitdagingen zoals het klimaat en ondersteunt professionals in hun werk zoals artsen bij het stellen van snellere diagnoses.

Leerlingen hebben zelden een goed beeld van techniek. Dat geeft niets, er is tijd om dat te ontdekken. Het is dus belangrijk dat we die leerlingen vroeg in aanraking laten komen met de diverse facetten zodat het in ieder geval een keuzemogelijkheid kan zijn als ze een bepaalde richting in willen gaan. Heb je Techniek Tastbaar in Meppel gemist? Bekijk dan de website van Techniek Tastbaar voor informatie over andere edities: www.techniektastbaar.nl

Menu