Traditie, innovatie & een eigen bedrijf | CultuurProfielSchool

In Diever hebben leerlingen uit havo 4 zich, tijdens het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) beziggehouden met het thema Traditie & Innovatie: Landschappelijk Diever. Dit thema moesten zij verwerken in een eigen ontworpen ‘glas in lood’ raam.

Voordat er getekend, geknipt en geplakt kon worden, moesten er eerst foto’s gemaakt worden ter inspiratie en als voorbeeld. Nadat deze waren gemaakt en geprint, konden de leerlingen aan de slag met het raamwerk – onder het genot van gezellige kerst jingles.

Uit zwart stevig papier knipten zij het landschap als het ware op en plakten er vervolgens gekleurd vloeipapier achter. Op die manier creëerden ze een eigen gemaakt ‘glas in lood’ raam.

Het resultaat? Allerlei mooie en verschillende creaties; van de herkenbare molen tot abstractere versies.

Cultuur tijdens economie

Ook tijdens het vak economie houden leerlingen zich bezig met cultuur! De leerlingen uit HA3 zijn namelijk aan de slag gegaan met het bedenken van een eigen bedrijfje. Hiervoor moeten zij onderzoeken wat er allemaal komt kijken bij het opstarten en runnen van een bedrijf.

En dat is nogal wat… Van het bedenken van een product of dienst tot aan het uitzoeken van de juiste locatie en van het uitzoeken van verzekeringen tot aan de inkoop. Het hele proces leggen zij vast in een vlog.

De leerlingen uit onderstaand filmpje hebben zelfs een hele fotoshoot gerealiseerd. Benieuwd? Bekijk dan de video!

CultuurProfielSchool

Op Stad & Esch vinden wij dat kunst en cultuur een onmisbare bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (jonge) mensen en een belangrijke voorwaarde zijn voor succesvol leren. Daarom zijn wij ontzettend trots dat wij ons officieel CultuurProfielSchool mogen noemen!

Dat kunst en cultuur een zeer belangrijke rol spelen in het onderwijs op Stad & Esch is meteen duidelijk als je door onze school loopt. Met de vier kunstvakken dans, theater, muziek en beeldende vorming bruist Stad & Esch van de creativiteit. Leerlingen dansen, schrijven songs, oefenen scènes en maken schilderijen. Er wordt met veel enthousiasme en creativiteit gewerkt in het Hart van Ezinge en het Hart van Diever om het kunst- en cultuuronderwijs zo breed mogelijk aan te bieden.

We zullen regelmatig mooie creaties van onze leerlingen delen op onze website.

Menu