Vierdejaars havo en vwo beleven dag vol kunst, muziek en cultuur

De jaarlijkse Culturele Kunstzinnige Vormgevingsdag (CKV) kon dit jaar weer fysiek plaatsvinden. Op verschillende locaties in Meppel en Diever beleefden onze vierdejaars leerlingen havo en vwo zowel actief als passief kunst, muziek en cultuur.

Het uitgebreide programma bestond onder andere uit muziekworkshops zoals het leren spelen op djembé, trompet/saxofoon en basgitaar, een bezoek aan het Drukkerijmuseum en het Stedelijk Museum Meppel, een moordspel in de bibliotheek en in Scala werden er workshops vloggen, improvisatietheater en hiphop dans gegeven.

Ook brachten leerlingen een bezoek aan het Joods Monument in het Slotplantsoen, waarbij zij uitleg kregen van leden van Stichting Joods Monument. Daarnaast werd de Meppeler Toren weer bezocht. Een blijvertje als het gaat om activiteiten tijdens de CKV-dag.

Jugendstil
Tijdens een stadswandeling leerden de leerlingen alles over het rijke handelsverleden dat nog duidelijk zichtbaar is in de architectuur van Meppel. Oude gevels en de talrijke prachtige Jugendstilpanden die de stad rijk is, werden aandachtig bestudeerd. De gids wist er gepassioneerd over te vertellen.

In het atelier van kunstenaar Wessel de Ruijter gingen de leerlingen aan de slag met klei. Zij werden in tweetallen tegenover elkaar gezet en moesten van elkaar een portret boetseren, wat prachtige creaties opleverde.

Techniek in Ogterop
Een bezoek aan Schouwburg Ogterop kon natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar werd er geen voorstelling bezocht, maar kregen de leerlingen een workshop theatertechniek. De technici van Ogterop wisten op boeiende wijze van alles te vertellen over onder andere lichtinstallaties en projecties. Met één technicus in het bijzonder, namelijk een oud-leerling van Stad & Esch, die vanuit zijn mbo-opleiding stage loopt in de schouwburg.

Aan het weer kon het al niet liggen, maar al met al hebben de leerlingen vandaag een prachtige dag vol kunst, muziek en cultuur beleefd in Meppel en Diever!

Menu