Een terugblik op het H’artfestival

Het H’artfestival: dé plek waar de liefde voor kunst tot uiting komt!

Op 6, 7, 8 en 9 april voerden onze eindexamenleerlingen dans, theater en muziek vol overgave hun prachtige eindvoorstellingen op. De voorstellingen werden door het publiek bekeken vanuit huis via een livestream!

Een bonkend hart, te horen in de oorverdovende stilte.

Dit jaar was het anders dan anders. In onze prachtige theaterzaal in het Hart van Ezinge ging het licht uit en de spot aan, maar helaas bleven de stoelen leeg. De leerlingen voerden hun stukken op voor de camera’s, zodat het publiek thuis alsnog kon genieten van de voorstellingen. En wat was het genieten!

Onze theaterzaal was volledig omgetoverd tot een ware televisiestudio. Camera’s, licht, geluid en zelfs een regiekamer maakte het mogelijk om alles tot in detail vast te leggen. Met dank aan het team van JB Light and Sound!

De voorstellingen

Op dinsdag trapten de leerlingen kunst drama leerjaar 6 af met hun theaterstuk Romeo & Julia. Deze eeuwenoude tragedie van Shakespeare was in een geheel nieuw jasje gestopt. Letterlijk. De kostuums van de leerlingen bestonden namelijk uit trainingsjasjes uit de jaren ’90 en andere felgekleurde kleding, wat een leuke twist gaf aan het tragische liefdesverhaal.

Op 7 april stonden er twee andere theatervoorstellingen op het programma. Namelijk het intieme stuk Solo, door de leerlingen kunst drama leerjaar 4 en Robin Hood, door de leerlingen kunst drama leerjaar 5. Ook dit laatste, bekende verhaal was geheel gemoderniseerd. Het stuk werd namelijk geopend met een heuse persconferentie, gehouden door de koning(in) en – uiteraard – inclusief gebarentolk anno 2020-2021.

De leerlingen kunst drama leerjaar 5 uit Diever voerden op 8 april hun theatervoorstelling Vrouw? op, waarin eigentijdse vraagstukken over het vrouw zijn aan bod werden gebracht.
Ook stonden op deze dag de prachtige solo’s van de leerlingen kunst dans leerjaar 4, 5 en 6 op het programma. Persoonlijk, intiem, gedurfd én met een swingende afsluiting!

Concert Higher Ground gemist? Kijk het terug!

De afsluiter van het H’artfestival: het eindexamenconcert Higher Ground, door kunst muziek leerjaar 5 en 6 (Meppel). De muzikale talenten speelden zowel gezamenlijk als individueel prachtige nummers. Benieuwd hoe dat eruitzag en vooral; klonk? Klik dan hier om de link naar YouTube te openen en de voorstelling alsnog te bekijken!

Menu