Opening Hart van Diever

Stad & Esch trots op de nieuwe sporthal en theaterzaal in Diever

Op vrijdag 12 april is de nieuwe sporthal en theaterzaal van Stad & Esch Diever feestelijk geopend. Alle betrokken partijen, gemeente Westerveld, gebruikers Dingspilhuus en Stad & Esch zijn verheugd en trots op de unieke voorziening in Diever. Riëtte en Renate Fledderus, bekende volleybalsters uit Westerveld en oud-leerlingen van Stad & Esch, hebben het gebouw geopend door het naambord ‘Hart van Diever’ te onthullen. Na de opening verzorgden leerlingen van Stad & Esch een optreden en daarna werden er een rondleidingen gegeven door de nieuwe sporthal en theaterzaal. Het was de aftrap van een feestelijk weekend, dat is georganiseerd in samenwerking met stichting Hart voor Diever.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe sportaccommodatie voor Stad & Esch Diever, met een prachtige ontmoetingsruimte. Het resultaat overtreft alle verwachtingen! De ruime sportzaal van 474 m2, met een grote tribune, is voorzien van veel moderne en technische sportvoorzieningen. Zo is de zaal onder meer ingericht met een grote inklapbare trampoline, een wandrek dat in veel standen geplaatst kan worden, en een verschuifbare balk waaraan de klimtouwen en de ringen bevestigd zijn.

De oude sportzaal is omgetoverd tot een prachtige theaterzaal, waar de creatieve vakken (theater, dans en muziek) een mooie werkplek hebben gekregen. Het gehele complex komt in de plaats van het Dingspilhuus, het oude dorpshuis van Diever. Dit betekent dat ook de basisscholen en alle verenigingen gebruik gaan maken van de accommodatie. Het heeft even geduurd, maar er staat nu een prachtige accommodatie waar iedereen trots op is!

(Foto: Dagblad van het Noorden)

Menu