Stad & Esch-leerlingen ondergedompeld in kunst tijdens Cultuurdagen

Van de praktijkschool tot het gymnasium: 1800 leerlingen van Stad & Esch beleefden 4 tot 8 februari de eerste editie van de Cultuurdagen. Elk leerjaar stortte zich één dag in kunst en cultuur. Daarbij volgden ze workshops en woonden ze voorstellingen bij.

Het Hart van Ezinge, het bruisende centrum van Stad & Esch waar de kunstvakken worden gegeven, ademde een levendige sfeer tijdens de Cultuurdagen. Iedereen, van leerlingen tot docenten, was bezig met kunst. Daar ontstond een samensmelting van kunstzinnige activiteiten. Elk leerjaar deed één dag mee en had zo een eigen cultuurdag, waarbij leerlingen van alle opleidingsniveaus naast elkaar kwamen te staan. Waar leerlingen van tevoren misschien wat huiverig waren voor hun programma, waren de reacties na afloop louter positief en enthousiast.

Dit was de eerste keer dat Stad & Esch de Cultuurdagen organiseerde, en de school hoopt dat het volgend jaar weer kan plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de leerlingen op deze manier door de jaren heen tijdens de Cultuurdagen te maken krijgen met verschillende kunstdisciplines.

Voor elk leerjaar stonden er andere workshops en voorstellingen op het programma. Dit jaar stonden er workshops zoals song writing, goochelen, film acteren, theatersport, zeefdrukken en streetbeats op het programma. De voorstelling van dit jaar ging voor leerlingen uit klas 1 over het circus, klas 2 kreeg een voorstelling ‘Raps and Taps’, klas 3 over ‘Marktplaats Miljonairs’, klas 4 ging met Eddy Zoëy en zijn band dwars door de Nederlandse popgeschiedenis, en leerlingen uit klas 5 en 6 konden bij de voorstelling ‘Close Call’ met hun mobiele telefoon zelf meespelen in een heus orkest.

De workshopleiders en artiesten, die elk van buiten de school komen, waren onder de indruk van Stad & Esch. De faciliteiten van de school zijn goed op orde en de leerlingen lieten zien allemaal vol creativiteit te zitten. Daarmee kan Stad & Esch trots terugkijken op een geslaagde week vol kunst.

Menu