stad &
esch &
een kijkje nemen

Junior college

  • Proef de sfeer op Stad & Esch samen met andere groep 8-leerlingen

  • Ervaar hoe het is om les te krijgen op het voortgezet onderwijs

Geef je op voor het junior college in Meppel (vol = vol*)!

Zit jij in groep 8 en wil je de sfeer op Stad & Esch in het echt proeven? Ervaren hoe het is om les te krijgen op onze school? En ontdekken of onze school bij jou past? Geef je dan op voor het junior college op vrijdag 4 maart van 14.00 tot 16.10 uur.

*Op dit moment hanteren wij een vol = vol principe. Bij grote interesse zullen we kijken naar de mogelijkheid om meer leerlingen te verwelkomen. Hierover houden we je op de hoogte via onze website.

Kom langs met jouw groep 8

Basisscholen uit onze regio hebben een uitnodiging ontvangen om met groep 8 langs te komen. Benieuwd of jouw school hieraan deelneemt? Vraag dit dan aan de leerkracht groep 8.

Geef je individueel op

Heeft jouw basisschool zich niet aangemeld? Niet getreurd! Je kunt je hieronder ook individueel opgeven.

Kies zelf je programma!

Tijdens het junior college laten we jou zien hoe het er op Stad & Esch aan toegaat. Je volgt verschillende proeflessen van reguliere vakken, wisselt van lokaal en docent én je kunt kiezen uit 2 verschillende programma’s: Sport of Hart van Ezinge (cultuur). Hieronder vertellen we er meer over. Welke kies jij?

Sport

speciaal voor leerlingen die niet met hun klas op bezoek komen

Hart van Ezinge

speciaal voor leerlingen die niet met hun klas op bezoek komen

Sport 🤾

Op onze school vinden we sport en bewegen erg belangrijk. Bij ons hoef je dus zeker niet stil te zitten. De gymlessen krijg je in een echte topsporthal en op de sportvelden. En wil je meer doen met sport? Dan zijn er bij ons volop mogelijkheden!

Kies je het programma sport dan ontdek je, naast de reguliere proeflessen en rondleiding, hoe zo’n gymles er op Stad & Esch aan toegaat en vertellen we je meer over de sportmogelijkheden op onze school.

& vergeet niet… je gymkleding mee te nemen!

Hart van Ezinge 🎭

Wij zijn er trots op dat wij ons officieel een cultuurprofielschool mogen noemen. Met de kunstvakken dans, theater, muziek en beeldende vorming bruist het van de creativiteit. Er wordt met veel enthousiasme gewerkt in ons Hart van Ezinge.

Kies je voor het programma Hart van Ezinge dan nemen we je, naast de reguliere proeflessen en rondleiding, mee in de wereld van kunst en cultuur! En krijg je een inkijkje in (een van) de kunstvakken.

& ontdek… onze prachtige theaterzaal en dansstudio!

‘Samen ontdekken hoe en waar je jij wordt!’

Junior college Diever

Op 15 november heeft het junior college plaatsgevonden in Diever. Verschillende basisscholen kwamen met hun groep 8 een kijkje nemen en verschillende proeflessen volgen.

Menu