Informatie over onze coronamaatregelen

Heropening per 1 maart 2021

Tijdens de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte van 23 februari 2021 is duidelijk geworden dat het voortgezet onderwijs, onder voorwaarden, haar deuren weer mag openen met ingang van 1 maart 2021.

Belangrijk is dat de 1,5 meterregel voor iedereen van toepassing is, dus ook voor leerlingen onderling. Daarnaast werken we weer in subgroepen en met aangepaste aanvangs- en schooltijden. Hierover zijn leerlingen en ouders/verzorgers geïnformeerd.

Onze maatregelen omtrent corona

Het kabinet heeft op 12 januari 2021 besloten dat – op basis van het advies van het OMT – de 1,5 meter afstand tussen alle leerlingen onderling in het voortgezet onderwijs weer van kracht is. De afstand van 1,5 meter geldt dus voor iedereen; medewerkers en leerlingen.

Met ingang van 26 oktober 2020 is het dragen van een mondkapje voor zowel leerlingen als voor medewerkers verplicht op plekken waar de vereiste 1,5 meter tussen leerlingen en medewerkers niet realiseerbaar is: tijdens de leswisselingen, tijdens pauzes en bij (beroepsgerichte) praktijkvakken.

Stad & Esch heeft in het coronaprotocol beschreven welke maatregelen van toepassing (kunnen) zijn bij de verschillende risiconiveaus. Mocht onze veiligheidsregio onverhoopt in risiconiveau 4 belanden, dan staan er in het document een aantal scenario’s beschreven waar we uit kunnen kiezen om ervoor te zorgen dat onze school verantwoord open kan blijven voor onze leerlingen.

Essentieel blijven de volgende vier uitgangspunten:

  • Elke leerling of medewerker blijft bij de minste of geringste gezondheidsklachten thuis! Bijvoorbeeld neusverkoudheid, hoesten, verhoging, moeilijk ademen/benauwdheid. Ook als iemand uit het huishouden 38 graden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, blijf je thuis. Een medewerker of leerling mag weer naar school als iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft.
  • Belangrijk: Houd afstand tot medewerkers!  1,5 meter, bij ons is dat één stip. Dit geldt ook voor medewerkers onderling.
  • Belangrijk: Hygiëne! Binnen school geldt voor iedereen een aantal belangrijke hygiënemaatregelen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht! Bij binnenkomst en bij leswisselingen, tijdens pauzes en bij de (beroepsgerichte) praktijkvakken.

Testen

Laat uw kind(eren) bij klachten altijd testen. Is de test negatief, dan mag uw kind weer naar school, nadat de uitslag aan de leerlingcoördinator is doorgegeven. Een afspraak maken kan via deze link.

CoronaMelder

Wij vragen alle medewerkers en leerlingen om de CoronaMelder te installeren.

Onderwijs online

Het spreekt voor zich dat Stad & Esch als digitale school al haar digitale mogelijkheden in zal zetten.
Leerlingen en docenten met lichte gezondheidsklachten die thuis moeten blijven, hebben wel de mogelijkheid om online onderwijs te volgen via Zoom. Ouders hoeven hun kinderen niet ziek te melden, maar zij melden dat hun kind online onderwijs volgt. In Magister wordt dit weergegeven met de code OO (onderwijs online). De leerlingen kunnen inloggen met hun Stad & Esch mailadres en ontvangen per mail en/of via Magister een meeting-ID van de docenten waarmee Zoom kan worden geopend.
Lees hier hoe online onderwijs zichtbaar is in het lesrooster.

Op onze schoolwiki vindt u alle actuele informatie over onze maatregelen naar aanleiding van het coronavirus.

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via de mail of (voor ouders en leerlingen) via de Stad & Esch app.

Menu