Dag van de Techniek 2019

Dag van de Techniek op Stad & Esch voor basisschoolleerlingen

Deze week organiseert Stad & Esch de Dag van de Techniek voor leerlingen uit groep 7 van de basisscholen uit de regio. Verspreid over drie dagen doen bijna 700 basisschoolleerlingen mee. Stad & Esch organiseert, net als voorgaande jaren, deze dag om leerlingen kennis te laten maken met techniek

De leerlingen beginnen per ronde gezamenlijk een ‘petje op, petje af’-quiz in de theaterzaal. Daarna kiezen de leerlingen welke verschillende workshops en rondleidingen ze willen volgen. Er is veel om uit te kiezen, zoals de workshops formule 1 racesimulator, virtual reality, robot programmeren, lassen, solderen, timmeren, of het volgen van een rondleiding door het gebouw van Stad & Esch door onderhoudsbedrijf Unica. Na afloop krijgen de leerlingen met hun klas nog een kleine attentie mee naar school, zodat ze ook daar bezig kunnen met techniek.

Op 29 oktober was de Dag van de Techniek in Diever, en donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november zijn de leerlingen welkom in Meppel.

Menu